ابوجعفر محمدبن محمدبن حسن طوسی مشهور به خواجه نصیرالدین، زاده ۵ اسفند ۵۷۹، شاعر، فیلسوف، فقیه، دانشمند، ریاضیدان و منجم سده هفتم است. کنیه‌اش «ابوجعفر» و به القابی چون «نصرالدین»، «محقق طوسی»، «استاد البشر» و «خواجه» شهرت دارد. در میان‌ دانشمندان‌ ریاضی،‌ خواجه‌ نصیرالدین‌ را معمار و پدر ریاضی‌ می‌دانند، بدان‌ جهت‌ که ‌بخش‌ عظیمی از تألیفات‌ و نوشته های او درباره‌ نجوم‌ و ریاضی است. او ابتدا علوم عقلی و نقلی و حکمت و سپس ریاضیات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبیات را آموخت و در علوم روز به استادی تمام رسید. به افتخار روز تولد این دانشمند بزرگ، پنجم اسفند به عنوان روز مهندس نام گذاری شده است.

دانشگاه شهید بهشتی مفتخر است که با هدف بزرگداشت مقام رفیع حکیم خواجه نصیرالدین طوسی و صیانت از میراث معنوی ایشان، میزبانی "همایش بین المللی بزرگداشت حکیم خواجه نصیر الدین طوسی" را در پنجم اسفند یکهزار و چهارصد، مصادف با روز مهندس را برعهده دارد. برگزاری این همایش می تواند گوشه‌ای از عظمت، توانمندی و توانگری فرهنگ تاریخی ایران را به جهانیان بشناساند و نسل‌ جوان را با این فرزانگان ایرانی آشنا کند.

از تمامی پژوهشگران و اندیشنمدان گرامی در داخل و خارج کشور دعوت می نمایم تا آخرین دستاوردها و مقالات علمی خود را در حوزه‌های مرتبط از جمله نجوم و ریاضیات، علوم و ادوات مهندسی، حکمرانی، سیاست گذاری و فلسفه را برای داوری و بررسی به همایش ارسال نمایند.

سعداله نصیری قیداری

دبیر همایش بین المللی بزرگداشت حکیم خواجه نصیر الدین طوسی